Ajatuspaja Alkio etsii korkeakouluharjoittelijaa

Ajatuspaja Alkio, Tutkimus, Uutinen

Ajatuspaja Alkio on ihmisten ja ajatusten kokoontumispiste. Alkio perustettiin keväällä 2020 täydentämään Maaseudun Sivistysliiton perustehtävää: tukemaan ihmisenä ja päätöksentekijänä kasvua, vahvistamaan kansalaisyhteiskuntaa ja osallisuutta sekä rakentamaan huomisen yhteiskuntaa, johon tarvitaan havaintoja, kysymyksiä, tutkimusta, kritiikkiä, ideoita ja ajattelua.  Tehtävämme on tuottaa käyttökelpoista tietoa päätöksentekijöiden hyödynnettäväksi. Juuremme ovat alkiolaisessa ajattelussa.

Tarjoamme harjoittelupaikan korkeakouluopinnoissaan loppuvaiheessa olevalle, tutkimusorientoituneelle yhteiskuntatieteilijälle, joka on kiinnostunut erityisesti puoluetutkimuksesta ja arvoista. Harjoittelijan työtehtäviin kuuluvat tiedonhankinta ja -analysointi, tilastojen tulkinta ja vertaileva tutkimus, tutkimusraportin kirjoittamiseen osallistuminen sekä muut tutkimusassistentin tehtävät.

Arvostamme itsenäistä ja vastuullista työskentelyotetta, hyvää ja selkeäsanaista kirjallista ja suullista ilmaisua, hyviä tietoteknisiä valmiuksia (mm.Excel, Word, Powerpoint) ja paloa yhteiskunnallisia ilmiöitä kohtaan sekä sinnikkyyttä pohtia niiden syvimpiä olemuksia. Työtehtäväsi liittyvät etupäässä Ajatuspaja Alkion Arvot, puolueet, kannatus- ja Politiikan keskikenttä -projekteihin.

Tarjoamme sinulle näköalapaikan soveltavan tutkimuksen maailmaan tieteellisen tiedon ja päätöksenteon lähteille, kannustavan työyhteisön, ohjatun harjoittelun ja mahdollisuuden miettiä, olisiko tutkimus juuri sinun alasi? Harjoittelun pituus on 2-3 kk ja se edellyttää päätöstä tuetusta harjoittelusta korkeakoulultasi. Harjoittelu voi meidän puolesta alkaa jo toukokuussa 2021 tai myöhemmin yhdessä sopien.

Kiinnostuitko? Näin etenemme!

Toimita vapaamuotoinen hakemus ja CV itsestäsi su 18.4.2021 mennessä sähköpostilla tutkimuskoordinaattorillemme. Haastatteluihin valituille ilmoitamme viimeistään pe 23.4.mennessä.

Jos haluat vielä pohtia hakemista yhdessä kanssamme tai sinulla on kysyttävää, pirauta! Ainakin ke 7.4.klo 8.30-10, pe 9.4. klo 8.30-10 ja ti 13.4. klo 16-18 olen hyvin puhelimen äärellä.