Miten tästä kaikesta selvitään?

Ajatuspaja Alkio, testi, Julkistamistilaisuus, Avoin kaikille

Miten rakentaa iskunkestävää ja vastustuskykyistä Suomea?

Iskunkestävä yhteisö tietää ja tunnustaa, että mitä tahansa voi tapahtua. Jos tai kun tapahtuu, se on valmistautunut, pystyy toimimaan ripeästi ja suuntaamaan kohti uutta. Iskunkestävä yhteisö kykenee kriittiseen keskusteluun, mutta ei sorru turhaan rähinöintiin eikä siksi koskaan luhistu erimielisyyksiinsä.

Toimittaja Johanna Korhonen kokosi Ajatuspaja Alkion pyynnöstä asiantuntijahaastatteluiden pohjalta 60 ehdotusta siitä, mitä kansalaisten ja päättäjien tulisi nyt tehdä, jotta Suomi olisi entistä iskunkestävämpi ja vastustuskykyisempi ulkoisia ja sisäisiä uhkia vastaan. 

”Kyse on nyt jokaisesta Suomessa elävästä: me voimme vaikuttaa asuinympäristöihimme, energiaan, ruokaan ja siihen, miten tulemme toimeen keskenämme. Se, että jättää vihaviestin levittämättä, on merkittävä teko kansallisen turvallisuuden hyväksi”, Korhonen sanoo. 

”Poikkeuksellinen aika – ensin koronapandemia ja nyt Ukrainan sota – haastaa päätöksentekokykyämme ja arvojamme. Tämä raportti selkeine toimepide-ehdotuksineen on eräänlainen tiekartta uuteen, eheämpään ja huoltovarmempaan maailmaan”, kertoo raportin tilaaja, tutkimuskoordinaattori Pauliina Maukonen Ajatuspaja Alkiosta.

Tervetuloa perjantaina 10.6. klo 15.00–15.45 ”Iskunkestävä ja vastustuskykyinen Suomi” -raportin julkistamistilaisuuteen.

Tapahtuma pidetään Keskustan puoluekokouksen yhteydessä Lappeenrannassa Kisapuiston harjoitushallissa, os. Kisakatu 9.

Ohjelmassa pureudutaan ajankohtaiseen aiheeseen myös paneelikeskustelussa Erätauko-menetelmän avulla. Keskustelussa ovat mukana tutkimusprofessori Antti Pentikäinen, Keski-Suomen hyvinvointialueen hallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, Keskustan ”uudet versot” Riikka Turunen Kymenlaakson piiristä ja Kai Koskinen Päijät-Hämeen piiristä.

Tilaisuuteen osallistuvat saavat mukaansa uunituoreen raportin. Tilaisuuden jälkeen on myös mahdollisuus haastatella raportin tekijöitä ja tapahtuman keskusteluun osallistuneita. 

Lisätietoa tapahtumasta ja raportista:

Johanna Korhonen, p. 040 510 5906, johanna.korhonen@verkkotie.fi
Pauliina Maukonen, p. 050 573 5353, pauliina.maukonen@msl.fi

Uusimmat tapahtumat