Tiedolla parempaa päätöksentekoa

Ajatuspaja Alkio, Verkko, Keskustelutilaisuus, Avoin kaikille

Ajatuspaja Alkio juhlii ensimmäistä toimintavuottaan keskustelutilaisuuksien sarjalla, joista yksi osa käsittelee poliittisten ajatuspajojen yhteiskunnallista merkitystä ja roolia tiedon tuottamisessa päätöksentekoa varten.

Valtioneuvoston kanslian strategiaosaston erityisasiantuntija Risto Alatarvas pureutuu alustuksessaan tietoon, tiedolla johtamiseen sekä tiedon, valetiedon ja arvojen väliseen suhteeseen. Millaista on tieto, joka tuottaa parempaa päätöksentekoa? Mistä tiedon tulkinnat syntyvät ja miten valetietoon voidaan vastata? Mikä on poliittisten ajatuspajojen asema yhteiskunnallisessa tiedontuotannossa?

Tutkija Reetta Muhonen Turun yliopiston tutkijakollegiumista pohtii tiedon yhteiskunnallista merkitystä ja antaa vinkkejä, miten ja miksi mitata tutkimustiedon yhteiskunnallista vaikuttavuutta?

Tilaisuus on avoin kaikille. Se järjestetään Teamsin kautta. Tilaisuus taltioidaan ja tallenne on myöhemmin katsottavissa Ajatuspaja Alkion Youtube-kanavalta ja kotisivuiltamme.

Ilmoittautumiset tilaisuuteen ma 10.5.klo 15 mennessä tästä linkistä. (Linkki osallistujille lähetetään keskiviikkona ennen tilaisuutta sähköpostitse).

Uusimmat tapahtumat