Arkinuukailu – vinkkejä arkinuukailuun (raportti)

Ajatuspaja Alkio, Raportti

”Kun ihminen tietää, millon hänellä on tarpeeks, hää on rikas” -vinkkejä arkinuukailuun.

Nuukailu on osa ekologisesti ja taloudellisesti kestävämpää elämäntapaa. Arjessa tehtävät kulutusvalinnat ovat yhä useammin myös arvovalintoja.

Millaisina tekoina arkinuukailu näkyy nykypäivän arjessamme? Mitkä ovat ne käytännöt teot, joilla me suomalaiset nuukailemme?

Yhdet meistä marjastavat joka kesä, toiset keräävät polttopuita lähimetsästä ja lämmittävät leivinuunilla niin talonsa kuin ruokansa. Joillekin meistä on tärkeää kuluttaa olemassa olevat vaatteet ja ruokavarat loppuun, siinä missä joku lähtee kauppaan ainoastaan, mikäli samalla ajomatkalla on muita asioita hoidettavana.

Kerätäksemme järjestelmällisesti esimerkkejä ihmisten arkinuukailusta, Maaseudun Sivistysliitossa järjestettiin Arkinuukailukysely. Kysely toteutettiin Maaseudun Sivistysliiton kotisivuilla 23.1.–31.5.2023. Kyselyyn vastasi 153 henkilöä. Vastauksia eli arkinuukailuvinkkejä saatiin kaiken kaikkiaan 512 kappaletta.

Kokosimme Ajatuspaja Alkiossa saadut vinkit Arkinuukailu- raportiksi. Vastaukset koottiin tähän raporttiin seuraaviin kategorioihin tutkimusassistenttimme, sosiologian opiskelija Savu Kallion toimesta:

  • Liikkuminen
  • Lämmitys ja energia
  • Ruoka ja tekstiili
  • Muu kulutus ja vapaa-aika
  • Muut arkinuukailu vinkit ja ideat.

Tutustu raporttiin ja ota arkinuukailun vinkit elämääsi!

Muita esitteitä

Ei valittuja sivuja