Ajatuspaja Alkio täyttää vuoden

Ajatuspaja Alkio, Uutinen

Ajatuspaja Alkio perustettiin keväällä 2020 täydentämään Maaseudun Sivistysliiton perustehtävää: tukemaan ihmisenä ja päätöksentekijänä kasvua, vahvistamaan kansalaisyhteiskuntaa ja osallisuutta sekä rakentamaan huomisen yhteiskuntaa, johon tarvitaan havaintoja, kysymyksiä, tutkimusta, kritiikkiä, ideoita ja ajattelua.  

Ajatuksista on jalostunut myös politiikkaa eli havaintoja nuorten politiikka- ja puoluenäkemyksistä, vihapuheesta yhteiskunnallisen osallistumisen esteenä sekä puoluetoiminnan muutostarpeista. Olemme koonneet selvityksen, miten ottaa opiksi koronasta ja miten rakentaa entistä isku- ja vastustuskykyisempää Suomea tuleville sukupolville. Nyt työn alla ovat puoluekentän muutosvirrat ja keskustapuolueiden tulevaisuus, nuorten äänestyskäyttäytyminen kuntavaaleissa sekä puolueiden ihmiskuvat.

Vietämme juhlavuottamme poikkeusoloissa. Uusi logomme, joka kuvaa idean syntyä eli ajattelun siementä, ja uudet kotisivumme juhlistavat arkeamme.

Järjestämme huhti-toukokuussa neljän juhlatilaisuuden sarjan, jossa pohdimme ajatuspajan tuottaman tiedon ja päätöksenteon välistä suhdetta, keskustan tulevaisuutta puoluekentällä ja poliittisen retoriikan muutosta uuden populismin aikakaudella. Lisäksi kuulemme millainen Santeri Alkio oli miehiään.

Alustajina keskustelutilaisuuksissamme toimivat Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Jenni Karimäki, Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen, professori Kari Hokkanen, valtioneuvoston kanslian strategiaosaston erityisasiantuntija Risto Alatarvas, Turun tutkijakollegiumin tutkija Reetta Muhonen, eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen sekä Jyväskylän yliopiston tutkija Jani Kokko.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille ja ne järjestetään Teams-yhteyden kautta. Tervetuloa mukaan juhlistamaan Ajatuspaja Alkion ensimmäistä toimintavuotta juhlatilaisuuksiimme.

HUOM! Ilmoittautumiset tilaisuuksiin tapahtumasivuiltamme.