Tuoreita ajatuksia Alkioon – korkeakouluharjoittelijat valittu kesälle 2021

Ajatuspaja Alkio, Uutinen

Hallintotieteiden opiskelija Laura Jäätteenmäki Tampereen yliopistosta, sosiologian opiskelija Aapo Kuusipalo Itä-Suomen yliopistosta ja sosiaalipsykologian opiskelija Mari Valkola Helsingin yliopistosta on valittu Ajatuspaja Alkion korkeakouluharjoittelijoiksi kesälle 2021. Harjoittelijat tulevat työskentelemään Politiikan keskikenttä- ja Arvot, puolueet ja kannatus- tutkimusprojekteissamme tutkimusassistentteina avustaen tiedonhankinnassa ja analysoinnissa, tilastojen tulkinnassa ja erilaisten julkaisujen suunnittelussa ja kirjoittamisessa. Harjoittelijoiden työtehtäviin kuuluvat myös ajatteluun kannustavien tilaisuuksien järjestäminen ja viestintä.

Työt alkavat touko-kesäkuussa 2021 ja harjoittelut kestävät 2-3 kk projektista riippuen.

Ajatuspaja Alkioon haki yli 20 korkeakouluopiskelijaa. Kiitämme hakeneita ja toivomme, että kaikki opiskelijat ovat löytäneet itselleen sopivat harjoittelupaikat.

Tervetuloa Aapo, Laura ja Mari Ajatuspajalle!

Mari Valkola
Aapo Kuusipalo
Laura Jäätteenmäki

Olen Mari Valkola, sosiaalipsykologian maisteriopiskelija Helsingin yliopistossa, valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

Olen kiinnostunut ajankohtaisista yhteiskunnallisista kriiseistä ja muista aiheista, mikä näkyy kandidaatin- ja maisterintutkielmissani. Tein kandidaatintutkielmani pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden sosiaalisen identiteetin muutoksen vaikutuksesta heidän terveyteensä ja hyvinvointiinsa.

Maisterintutkielmaani teen ilmastoahdistuksesta. Keskityn tutkielmassani ilmastoahdistuksen takana oleviin syihin, jotka kumpuavat siitä, miten ihmiset arvottavat itseään, muita ihmisiä ja luontoa, sekä selviytymisstrategioihin, joita ihmiset käyttävät ilmastoahdistuksen kanssa selviytymisessä.

Olen Aapo Kuusipalo, 37-vuotias joensuulainen sosiologian pääaineopiskelija. Opiskelen Itä-Suomen yliopistossa kolmatta vuotta, ja suoritan maisterivaiheen työharjoittelun Ajatuspaja Alkiolla.

Lukeminen ja liikunta monissa muodoissaan ovat sydäntäni lähellä ja tuovat vastapainoa muutoin opiskelun ja lasten täyttämälle arjelle.

Yhteiskunnalliset ilmiöt ovat kiehtoneet minua niin kauan kuin muistan, ja mahdollisuus päästä osallistumaan alan käytännön tutkimustyöhön on ollut pitkäaikainen toiveeni.

Odotankin suurella innolla työskentelyä Ajatuspaja Alkion tutkimusprojekteissa ja yhteiskunnallisesti merkittävien asioiden parissa!

Olen Laura Jäätteenmäki, ja valmistun nyt keväällä hallintotieteiden kandiksi.

Hain Ajatuspaja Alkioon tutkimusassistentiksi, koska haluan työskennellä tiedon ja tiedolla johtamisen parissa. Tutkimustietoa hyödyntämällä rakennetaan nykytilaa ja tulevaisuutta, ja tämän kaiken keskiössä ovat ihmiset sekä yhteiskunnassamme vallitsevat arvot.

Tämän tulevan kesän aikana haluan laajentaa osaamistani osana tutkimusprosessia, ja odotan innokkaana uusia kokemuksia!